Folosim Ceapa Cloute pentru aromatizarea preparatelor
Ce este ceapa Cloute?
Ceapa Cloute este o tehnică de intensificare a aromelor, similară cu ceapa Pique. Dacă la ceapa Pique utilizăm și 1-2 frunze de dafin, ceapa Cloute folosește doar ceapă și cuișoare.
Ceapa Cloute, pe scurt
Pentru aromatizarea sosurilor și a supelor stoc, decojim o ceapă albă sau galbenă, îi tăiem capetele iar apoi înfigem în ea 6 cuișoare. Adăugăm ceapa astfel pregătită în fiertura noastră și o lăsăm să se gătească până când ceapa se înmoaie un pic.
Dacă dorim arome mai intense, o putem lăsa până când terminăm de gătit preparatul respectiv. De asemenea, putem să lăsăm ceapa la infuzat în fiertură doar puțin, 10 secunde (în lichidul adus la punctul de fierbere). După gustul fiecăruia.
Cuișoarele se înfig în ceapă pentru a le putea mai scoate mai ușor din fiertură.
Ceapă Cloute
Echipament
Ingrediente
- 1 buc. Ceapă galbenă
- 6 buc. Cuișoare
Pas cu pas
- Decojim ceapa galbenă (sau albă) și îndepărtam capetele acesteia;1 buc. Ceapă galbenă
- Înfigem cuișoarele în ceapă, de jur-împrejurul acesteia;6 buc. Cuișoare
- Adăugăm ceapa în fiertura pe care o pregătim și o lăsăm până se înmoaie. Când suntem gata să trecem la următorul pas al rețetei pe care o pregătim, scoatem ceapa cu tot cu cuișoare.
Sfaturi
Notițele mele
Nutriție
Alte tehnici de aromatizare folosite în diverse situații sunt Ceapa Pique, Ceapa Brûlé, Buchetul Garni sau Pachețelul cu Condimente.