Burete pentru vase teflonate, Epack

Produsul (Burete pentru vase teflonate, marca Epack) a fost testat și evaluat la solicitarea companiei Enigma Trading 2000. Opinia exprimată ne aparține în totalitate și reprezintă părerea noastră sinceră.

9,7/10

În orice hypermarket vom găsi zeci de tipuri de bureți de vase: bureți mari și mici, rotunzi sau pătrați, bureți în toate culorile curcubeului, bureți din celuloză sau din materiale sintetice, bureți abrazivi sau delicați, bureți cu fir metalic, bureți cu sau fără caneluri (șanțuri laterale pentru protejarea unghiilor) etc.

Oferta este mare și variată pentru a răspunde atât preferințelor personale cât și nevoilor ivite în anumite situații. Unealta potrivită pentru sarcina potrivită!

Alegerea buretelui de vase

În marea lor majoritate, bureții de vase sunt concepuți pentru anumite sarcini specifice și folosirea buretelui de vase potrivit ne permite să economisim timp, să prevenim deteriorarea vaselor de gătit și a ustensilelor de bucătărie și să gospodărim cât mai eficient.

Vrem să curățăm grătarul? Alegem un burete abraziv. Vrem să curățăm vase teflonate? Atunci alegem un burete pentru vase teflonate, care nu zgârie.


Testarea buretelui pentru vase teflonate

În vederea testării, am stabilit următoarele criterii de evaluare: să fie ușor de clătit, să fie absorbant, să nu zgârie, să aibă dimensiuni potrivite, să se usuce rapid, să fie rezistent și să curețe eficient vasele de gătit și ustensilele de bucătărie (dacă ne-a scăpat vreun aspect important, te rugăm să ne lași comentariu).

Clătirea buretelui

Un burete de vase trebuie să poată fi clătit ușor. Reziduurile alimentare rămase în burete vor favoriza dezvoltarea bacteriilor, ducând la apariția mirosurilor neplăcute și implicit la nevoia de a schimba buretele mai devreme de 2 săptămâni (perioada recomandată pentru înlocuirea bureților de vase).

Pentru a testa acest aspect, am spălat câteva vase cu urme de ou întărit și câteva cu urme de brânză. Apoi am clătit buretele sub jet de apă, acesta curățându-se destul de rapid.

Buretele pentru vase teflonate Epack se clătește ușor. (8,5/10)

Absorbția și Spumarea

Densitatea unui burete de vase va influența gradul de absorbție și de spumare al acestuia. Un burete de vase din spumă poliuretanică cu o densitate ridicată va reține mai multă apă cu detergent de vase (îl vom putea folosi mai mult până la "reîncărcarea" cu apă și detergent) și va face mai multă spumă (putere de curățare mai mare).

Spumarea buretelui

Buretele pentru vase teflonate Epack este absorbant și face multă spumă. (10/10)

Gradul de abraziune

Vasele teflonate pot fi deteriorate ușor dacă folosim bureți abrazivi pentru a le curăța și nu este recomandat să mâncăm alimente gătite în vase antiaderente zgâriate.

De aceea, pentru acest gen de vase, avem nevoie de bureți speciali, mai delicați, care să curețe mâncarea întărită fără a zgâria suprafețele.

Burete vase teflonate

Pentru testul nostru, am curățat o tigaie teflonată, un ibric cu strat antiaderent, pahare și un vas de iena. Buretele pentru vase teflonate Epack își face treaba foarte bine. Plasa metalizată cu care este îmbrăcat buretele va "agăța" resturile alimentare întărite, fără a deteriora suprafețele. Buretele pentru vase teflonate Epack nu este abraziv (în acest caz, este un lucru bun).

În condiții normale de folosire, bureții pentru vase teflonate nu zgârie suprafețele. (10/10)

Ergonomia

Confortul oferit de un burete de vase este foarte important, mai ales când avem de spălat multe vase.

Un burete de vase trebuie să ne permită să spălăm rapid, fără să ne chinuim, iar asta înseamnă dimensiuni, formă, fermitate și putere de curățare potrivite.

Dacă puterea de curățare este dată de capacitatea buretelui de a face spumă și de gradul de abraziune, confortul este dat de fermitatea, forma și dimensiunile buretelui.

Burete vase teflonate

Buretele pentru vase teflonate Epack este un burete dreptunghiular, mai mare decât alți bureți de vase, cu dimensiuni bune (12*8*3 cm), ușor de mânuit. Este un burete moale, ceea ce ne permite să urmăm conturul vasului pe care-l curățăm.

Buretele pentru vase teflonate Epack este confortabil și ușor de folosit. (10/10)

Timpul de uscare

Pentru a reduce înmulțirea bacteriilor, este important ca un burete de vase să se usuce cât mai rapid. Viteza de uscare va fi influențată de materialul din care este făcut buretele, de gradul de absorbție și de dimensiunile acestuia.

Pentru a testa cât de rapid se usucă buretele, l-am înmuiat sub jetul de apă, l-am stors în pumn și l-am lăsat să se usuce pe marginea chiuvetei. Timpul de uscare a fost de aprox. 7,5 ore, un tip de uscare normal pentru bureții din spumă poliuretanică. Dacă spălăm vasele seara, se va usca până dimineață.

Buretele pentru vase teflonate Epack se usucă peste noapte. (9,5/10)

Calitatea produsului

Chiar dacă trebuie să schimbăm buretele de vase la cel mult 2 săptămâni, pentru a evita acumularea bacteriilor, acesta ar trebui să reziste cel puțin o lună înainte să-i scadă eficiență.

Un burete de vase bun nu se deteriorează (nu se rupe, nu se deșiră, nu se dezlipește) ca urmare a folosirii normale.

Burete vase teflonate

Noi am folosit buretele doar câteva zile. La finalul testării, buretele nu a prezentat urme de uzură. (10/10)

Prețul produsului

În magazine, am găsit buretele pentru vase teflonate Epack la un preț între 1,75 (Freshful) și 2,9 lei, având cel mai mic preț dintre bureții pentru vase teflonate prezenți la raft. Ținând cont de caracteristicile produsului și avantajele pe care le oferă, am considerat prețul ca fiind foarte satisfăcător.

Merită cumpărat?

Da! Este un burete bun, perfect pentru curățarea vaselor teflonate și a altor vase cu suprafețe delicate, la un preț mic. Își face treaba și-l recomandăm cu încredere!

Atenție! Nu folosim acest burete pentru a curăța suprafețe aspre sau cu muchii ascuțite ce pot agăța buretele. Folosim buretele doar pentru a curăța vasele teflonate.

Despre Epack

Marca Epack este o marcă românească, sub care Enigma Trading 2000 S.R.L. comercializează produse de uz casnic precum saci de menaj, pungi alimentare, folii alimentare, hârtie de copt, bureți de vase și lavete.

Produsele Epack pot fi găsite în marile rețele de magazine (Carrefour, Auchan, Selgros, Metro, Supeco, Profi, Penny, Remarkt, Cora, Kaufland), pe site-urile acestora și pe Link sponsorizatEmag.ro.

Burete pentru vase teflonate Epack

Buretele pentru vase teflonate, marca Epack

Concluzie
Un burete excelent, care-și face foarte bine treaba pentru care a fost conceput. Este un burete rezistent, ușor de curățat și confortabil. Face multă spumă și nu zgârie suprafețele delicate ale vaselor teflonate.
Ușor de clătit
8.5
Absorbție și Spumare
10
Eficiență
10
Ușor de folosit
10
Timp de uscare
9.5
Calitatea produsului
10
Prețul produsului
10
Ce ne place
Nu zgârie
Sunt rezistenți
Marcă Românească
Fabricați în U.E.
Ce nu ne place
Ambalaj din polipropilenă
9.7
Nota finală

Opinia exprimată ne aparține în totalitate și reprezintă părerea noastră sinceră.
Cumpărarea produsului prezentat ne poate aduce un comision.
Spune-ne părerea ta!

Un comentariu la „Burete pentru vase teflonate, Epack”

Lasă un comentariu

Adresa ta email nu va fi publicată.