Calimocho, vin roșu și cola

Șpriț cu vin roșu, sau cum să enervezi "experții"

Șprițul cu vin roșu

Orice purist îți va spune ce mare păcat faci și ce lipsă de cultură afișezi dacă amesteci vinul cu apă sau sucuri. În cazul șprițului cu vin alb mai închide lumea ochii, pentru că de, vara mai vrei să-ți ostoiești și setea, nu doar să apreciezi vinul pe care-l bei. De asemenea, când ești la o petrecere, să bei vinul îndoit cu apă te poate salva de la multe necazuri 🙂 Dar când vine vorba de amestecarea vinului roșu cu apă sau suc, experții vor striga: Sacrilegiu!

Totuși, noi fiind mai de la țară și mai orientați către satisfacerea simțurilor și obținerea unei stări de bine, alegem să ignorăm avertizările (și amenințările) experților și să ne delectăm în serile de vară cu acest amestec răcoritor, Calimocho.

Amestecul este cunoscut sub mai multe denumiri, cele mai întâlnite fiind Kalimotxo (Țara Bascilor), Calimocho (restul Spaniei și alte țări vorbitoare de limba spaniolă), Bambus (țările din fosta Iugoslavie), Cola Red (America), Vin roșu cu cola (România).

Când și cum preparăm Calimocho?

Calimocho se prepară simplu. Umplem un pahar cu gheață, turnăm vin roșu (de preferință sec) până la jumătate și apoi completăm cu cola. Garnisim cu o felie de lămâie sau limetă. Nimic mai simplu!

Dacă dorim, putem înlocui cola cu cola fără zahăr.

Oricât am fi noi de libertini, recomandăm a se evita folosirea vinurilor deosebite pentru prepararea amestecului de vin roșu cu cola. Gustul cocktailului va fi influențat de cola și lămâie (sau limetă) și folosirea unor vinuri scumpe nu va contribui prea mult la îmbunătățirea amestecului. Putem folosi vinurile roșii mai ieftine sau vinul pe care-l avem la îndemână, atunci când vrem "să-l lungim".

Vinul roșu sec merge de minune cu cola (seamănă cu Sangria) și se poate bea oricând, dar mai ales în serile călduroase de vară (cu gheață).

Cum servim Calimocho?

Calimocho (Kalimotxo) se servește întotdeauna cu gheață și cu 1-2 felii de lămâie sau limetă.

De preferat să folosim lămâi sau limete organice, cultivate fără pesticide sau fertilizatori chimici.

Calimocho (Kalimotxo)

Calimocho, amestec de vin roșu și cola

Băutură alcoolică, obținută din amestecarea vinului roșu cu cola, servită peste gheață și garnisită cu lămâie sau limetă.
5 din 1 vot
Gătire1 minut
Durată totală1 minut
Specific Spaniol
Porții 1 pahar
Calorii (Porție) 151,68kcal

Echipament

1 Pahar înalt

Ingrediente
  

  • Cuburi de gheață (pentru servire)
  • ½ cupă Vin roșu (sec)
  • ½ cupă Coca-Cola (sau Pepsi)
  • 1 felie Lămâie (sau limetă)

Pas cu pas
 

  • Umplem un pahar înalt cu cuburi de gheață
    Cuburi de gheață
  • Turnăm vin roșu până la jumătatea paharului. Completăm cu cola.
    ½ cupă Vin roșu, ½ cupă Coca-Cola
  • Garnisim cu o felie de lămâie sau limetă
    1 felie Lămâie

Sfaturi

  • Pentru mai puține calorii, putem folosi Cola Zero sau Pepsi Light;
  • Putem ajusta cantitățile de vin roșu și cola, în funcție de preferințe.

Notițele mele

Click pe text pentru a edita notițele private

Nutriție

Porție: 1 pahar | Calorii: 151.68 kcal (8%) | Carbohidrați: 15.31 g (6%) | Proteine: 0.19 g | Grăsimi: 0.02 g | Sodiu: 17.51 mg (1%) | Potasiu: 3.87 mg | Fibre: 0.03 g | Zahăr: 11.21 g (12%) | Vit. A: 0.22 μg | Vit. C: 0.53 mg (1%) | Calciu: 10.25 mg (1%) | Fier: 0.15 mg (1%) | Magneziu: 2.58 mg (1%) | Sare: 0.04 g (1%)
Procentul din VNR a fost calculat pentru o dietă de 2000 kcal.
Informații nutriționale pentru 1 porție.
Cuvinte cheie Cocktail
Tehnică Amestecare
Ai încercat rețeta?Spune-ne părerea ta!

Distracție placută!

Lasă un comentariu

Adresa ta email nu va fi publicată.

Câte stele acorzi?