Clătite americane pufoase, în 4 pași

Clătitele americane sunt delicioase și se fac ușor

Dacă nu ai avut prilejul să încerci până acum o porție de clătite americane (pancakes), urmează rețeta de mai jos și-ți garantăm că nu-ți va părea rău. Este o rețetă simplă și rapidă. Durează mai puțin de 1 oră să pregătim aceste minunate clătite americane. Rezultatul va fi uimitor și toată lumea va fi cât se poate de mulțumită.

Clătitele americane pot fi servite atât ca o masă în sine, bună la orice oră din zi (în special la mic dejun) cât și ca desert. Sunt îndestulătoare, cu un aport mare de energie (atenție!).

Clătite americane

Clătite americane, în 4 pași

Pufoasele clătite americane, bune pentru orice ocazie și la orice oră din zi. Fragede și delicioase, simplu de preparat. Perfecte pentru mic dejun sau desert.
5 din 1 vot
Pregătire10 minute
Gătire50 minute
Durată totală1 hour
Porții 12 clătite
Calorii (Porție) 184,36kcal

Echipament

Bol
Tel
Tigaie

Ingrediente
  

  • 300 g. Făină albă (cernută)
  • 20 g. Praf de copt
  • ½ lgț. Sare
  • 60 g. Zahăr
  • 2 buc. Ouă (mărime medie)
  • 400 ml. Lapte
  • 70 g. Unt (topit și apoi lăsat să se răcească)
  • 2 lgt. Esență de vanilie (sau după gust)

Pas cu pas
 

  • Adăugăm ouăle, untul, esența de vanilie și laptele într-un bol și le mixăm la viteză mică
    2 buc. Ouă, 70 g. Unt, 2 lgt. Esență de vanilie, 400 ml. Lapte
  • Adăugăm zahărul, sarea, făina și praful de copt și amestecăm cu telul până la omogenizare
    300 g. Făină albă, ½ lgț. Sare, 60 g. Zahăr, 20 g. Praf de copt
  • Nu trebuie să insistăm cu aluatul (câteva cocoloașe nu sunt o problemă). După omogenizare, aluatul trebuie să aibă o consistență mai groasă și cremoasă. În cazul în care aluatul este prea gros și nu curge de pe tel, putem incorpora, pe rând, câte 2 linguri de lapte, până ajunge la consistența dorită
  • La foc mic spre mediu, încingem o tigaie neaderentă, pe care o ungem cu puțin ulei sau unt topit. Cu ajutorul unui polonic, luăm din aluat și turnăm în centrul tigăii, fără a-l întinde. Lăsăm să se gătească până când la suprafața clatitei încep să apară mici bule ce se vor sparge 2 minute. Întoarcem clătita cu o spatulă și o lăsăm să se gătească și pe partea cealalta cam 1-2 minute. Repetăm procesul până când terminăm aluatul.

Sfaturi

Clătitele trebuie să aibă o culoare aurie. Pot fi servite cu miere, sirop de arțar și unt topit, fructe, înghețată, frișcă. 
În calcularea caloriilor nu s-a ținut cont de toppingurile opționale.

Notițele mele

Click pe text pentru a edita notițele private

Nutriție

Porție: 1 buc. | Calorii: 184.36 kcal (9%) | Carbohidrați: 26.21 g (10%) | Proteine: 4.6 g (9%) | Grăsimi: 6.76 g (10%) | Grăsimi saturate: 3.89 g (19%) | Colesterol: 43.16 mg (14%) | Sodiu: 259.78 mg (11%) | Potasiu: 82.95 mg (4%) | Fibre: 0.68 g (2%) | Zahăr: 6.79 g (8%) | Vit. A: 239.38 μg (30%) | Vit. B12: 0.23 µg (9%) | Calciu: 144.93 mg (18%) | Fier: 1.49 mg (11%) | Magneziu: 10.3 mg (3%) | Sare: 0.65 g (11%)
Procentul din VNR a fost calculat pentru o dietă de 2000 kcal.
Informații nutriționale pentru 1 porție.
Tehnică Prăjire
Ai încercat rețeta?Spune-ne părerea ta!
Lasă un comentariu

Adresa ta email nu va fi publicată.

Câte stele acorzi?