Supă Marocană de post, cu năut și linte

Supa marocană Harira este foarte aromată și se clasează în topul produselor Marocane pe care trebuie să le încercăm

Ce este supa marocană Harira?

Harira este o supă tradițională Marocană, cu năut, linte și roșii, dar poate fi gătită în multe feluri (cu diferite ingrediente). Poate fi făcută cu sau fără carne, cu fidea sau cu orez, cu sau fără coriandru etc.

  • Dacă roșiile sunt prea acre, putem să adăugăm câteva lingurițe de zahăr;
  • Noi am ales să folosim năut la conservă. Dacă preferi năutul boabe uscate, atunci ține minte că trebuie pus la înmuiat cu 12 ore înainte.

Aceasta este varianta simplă, fără carne, fără gluten, fără produse de origine animală, potrivită pentru vegani, ce poate fi servită în perioada Postului sau a Ramadanului. Este ușor de făcut și se poate servi indiferent de anotimp.

Supă marocană de post

Supă Marocană de legume (Harira)

O supă aromată, pe bază de roșii, cu năut și linte, fără gluten și făra lactate. Perfectă pentru perioada postului, a ramadanului sau pentru vegani.
5 din 1 vot
Pregătire15 minute
Gătire45 minute
Durată totală1 hour
Porții 4 porții
Calorii (Porție) 322,16kcal

Echipament

Blender
Oală

Ingrediente
  

  • 2 lng. Ulei de floarea soarelui
  • 1 buc. Ceapă medie (tocată cubulețe)
  • 30 g. Rădăcină de țelină (aprox. 3 lng., tocată cubulețe)
  • 1 cons. Roșii, întregi, decojite (400 g.)
  • 1 cons. Năut boabe (400 g.)
  • 1 ½ l. Fiertură de legume (supă stoc nesărată)
  • 70 g. Linte roșie
  • 50 g. Tăiței orez (aprox. 3 lng.)
  • 1 leg. Pătrunjel proaspăt (tocat)

Condimente

  • 1 lgț. Curcumă (Turmeric)
  • ½ lgț. Scorțișoară
  • 1 lgț. Piper negru
  • ½ lgț. Sare (sau după gust)

Pas cu pas
 

  • Cu ajutorul unui blender, pasăm roșiile din conservă (sau le tocăm mărunt);
    1 cons. Roșii, întregi, decojite
  • Într-o oală încăpătoare, la foc potrivit, încingem uleiul. Sotăm țelina și ceapa până se înmoaie, amestecând din când în când;
    2 lng. Ulei de floarea soarelui, 30 g. Rădăcină de țelină, 1 buc. Ceapă medie
  • Adăugăm piperul, scorțișoara și turmericul și le lăsăm să se gătească pentru încă 2minute, amestecând continuu;
    ½ lgț. Scorțișoară, 1 lgț. Piper negru, 1 lgț. Curcumă
  • Adăugăm boabele de năut, roșiile pasate sau mărunțite, lintea și supa stoc de legume. Lăsăm să dea în clocot, reducem focul și lăsăm să fiarbă mocnit până se înmoaie lintea, aproximativ 25 min.;
    1 cons. Roșii, întregi, decojite, 1 cons. Năut boabe, 70 g. Linte roșie, 1 ½ l. Fiertură de legume
  • La final, adăugăm tăițeii de orez și lăsăm să fiarbă 3 minute minute, până se înmoaie;
    50 g. Tăiței orez
  • Adăugăm pătrunjelul și sare după gust.
    1 leg. Pătrunjel proaspăt, ½ lgț. Sare

Sfaturi

  • Se servește cu felii de lămâie ce vor fi stoarse în supă înainte s-o mâncăm.
  • Dacă nu ținem neapărat ca supa marocană să respecte postul, putem înlocui tăițeii de orez cu fidea.

Notițele mele

Click pe text pentru a edita notițele private

Nutriție

Porție: 500 ml. | Calorii: 322.16 kcal (16%) | Carbohidrați: 48.83 g (19%) | Proteine: 11.79 g (24%) | Grăsimi: 9.78 g (14%) | Grăsimi saturate: 1.3 g (7%) | Sodiu: 2043.05 mg (85%) | Potasiu: 600.88 mg (30%) | Fibre: 12.27 g (44%) | Zahăr: 7.41 g (8%) | Vit. A: 965.76 μg (121%) | Vit. C: 13.47 mg (17%) | Calciu: 95.1 mg (12%) | Fier: 4.09 mg (29%) | Magneziu: 70.02 mg (19%) | Sare: 5.11 g (85%)
Procentul din VNR a fost calculat pentru o dietă de 2000 kcal.
Informații nutriționale pentru 1 porție.
Cuvinte cheie Aromat, De post
Tehnică Fierbere, Sotare
Ai încercat rețeta?Spune-ne părerea ta!
Lasă un comentariu

Adresa ta email nu va fi publicată.

Câte stele acorzi?