Dogorire

Ce este dogorirea?

Dogorirea (Broiling) este o tehnică de gătit în cuptor, cu căldură uscată, ce constă în expunerea mâncării la o temperatură ridicată, de obicei venită de la radiatorul aflat în partea superioară a cuptorului. Deoarece gătirea prin Dogorire se face fără adăugarea grăsimilor, este o tehnică populară în dietele cu conținut scăzut de grăsimi.

În cuptoarele electrice, Dogorirea se obține prin plasarea preparatului aproape de arzătorul aflat în partea superioară a cuptorului (arzătorul aflat în partea inferioară este oprit), ținând ușa cuptorului întredeschisă. Dogorirea în cuptorul electric poate crea mult fum. Unele cuptoare pe gaz (prevăzute cu flacără în partea superioară) au un compartiment separat pentru Dogorire, sub forma unui sertar plasat chiar sub arzătorul superior.

Dogorire vs. Frigere vs. Coacere

Spre deosebire de Frigere sau Coacere, în timpul Dogoririi mâncarea se gătește pe câte o parte, fiind nevoie să o întoarcem pe partea cealaltă. De asemenea, în timpul Dogoririi, temperatura este mai ridicată decât în cazul Frigerii. Într-un echipament casnic dedicat Dogoririi, temperatura se setează la aprox. 288°C, iar în echipamentele profesionale, Dogorirea se face la temperaturi între 371°C și 538°C.

Dogorire vs Grătar

Dogorirea și Grătarul sunt cam același lucru, diferența constând în direcția din care vine căldura.
Putem considera Dogorirea ca fiind inversarea Grătarului (unde căldura vine de jos).

WikiPedia: » Grilling

Lasă un comentariu

Adresa ta email nu va fi publicată.