Fiertură

Ce este fiertura?

Fiertura (bulion, bouillon, broth) este o un lichid aromat preparat prin fierberea mocnită a oaselor, cărnurilor, peștelui sau a legumelor în apă. Poate fi mâncată ca atare, dar este adesea utilizată în prepararea altor mâncăruri precum supe, sosuri de carne sau alte sosuri.

Ce tipuri de fierturi există?

Cele mai comune fierturi sunt fiertura de pui, fiertura de vită și fiertura de legume, dar orice tip de carne poate fi folosit.

Chiar dacă termenul bulion este folosit pentru descrierea fierturii, a nu se confunda cu pasta conservată din pătlăgele roșii care are aceeași denumire (bulion).

Fiertură vs Supă stoc

Termenul este utilizat și pentru descrierea supelor stoc sau a oricărui alt preparat obținut prin fierbere. Totuși, chiar dacă termenii Fiertură și Supă Stoc sunt folosiți adesea interșanjabil, fiertura diferă de supa stoc prin faptul că fiertura este mai ușoară și mai aromată. De asemenea, fiertura este mai subțire și se fierbe un timp mai scurt decât supa stoc.

Termenul Fiertură mai este utilizat și pentru descrierea generală a mâncărurilor sau a băuturilor preparate prin fierbere.

Vezi și » Supă stoc

 

Lasă un comentariu

Adresa ta email nu va fi publicată.