Cine a fost Escoffier?
Georges Auguste Escoffier (1846-1935) a fost un bucătar Francez, patron de restaurant și scriitor culinar, care a actualizat și popularizat metodele tradiționale Franțuzești de gătit.
Escoffier a publicat "Le guide culinaire" (Ghidul culinar), o lucrare de referință folosită și în zilele noastre, atât sub forma unei cărți de bucate, cât și a unui manual despre gătit.
Lui Auguste Escoffier îi este atribuită cea mai comună listă de sosuri mamă, ce cuprinde sosurile Béchamel (Beșamel), Espagnole, Veloueté, Hollandaise și Sosul de Tomate, publicată în cartea sa "Le guide culinaire" (Ghidul culinar).
Rețetele, tehnicile și abordările lui Escoffier în managementul bucătăriei rămân extrem de influente în prezent și au fost adoptate de bucătari și restaurante nu numai în Franța, ci și în întreaga lume.
WikiPedia: » Georges Auguste Escoffier (Engleză)