Panch phoron

Ce este Panch Phoron?

Panch phoron sau Pancha Phutana este un amestec Bengalez de 5 condimente originar din partea Estică a Asiei de Sud și este utilizat cu precădere în Bangladesh, India (Est și Nord-Est) și Nepal. Denumirea se traduce în "5 condimente".

În mod normal, amestecul panch phoron se face din semințe de schinduf, semințe de nigella, semințe de chimen, semințe de muștar negru și semințe de fenicul, în părți egale.

Spre deosebire de alte amestecuri de condimente care sunt făcute din mirodenii măcinate, panch phoron-ul se face cu semințe întregi, care sunt ori uscate ori prăjite în ulei de muștar sau ghee (ajută la eliberarea aromelor). Tradițional, panch phoron-ul este adesea folosit la curry de pui sau curry de vită, pește, tocăniță de legume, precum și în prepararea diverselor feluri de mâncare Bengaleze precum shukto.

Adițional, acest amestec robust poate fi adăugat în aluatul pentru pâine (înaintea coacerii), poate fi presărat peste cartofi și legume coapte, poate fi folosit pentru murarea legumelor sau poate fi utilizat pentru frecarea cărnurilor.

WikiPedia: » Panch phoron

Lasă un comentariu

Adresa ta email nu va fi publicată.