Schinduf

Ce este schinduful?

Schinduful este o plantă erbacee din familia leguminoaselor, folosită atât ca nutreț cât și în bucătărie.

Schinduful în bucătărie

Fiind bogate în minerale, vitamine și alte substanțe, semințele de schinduf se folosesc drept condiment în bucătăriile din țările asiatice încă din antichitate: fie uscate, adăugate în amestecuri tradiționale (curry), fie încolțite ca o verdeață picantă, în salate.

Semințele de schinduf sunt dure și au o culoare galben-maronie. Măcinate, semințele de schinduf au o aromă puternică și un gust dulce-amărui, ce aduce a zahăr ars.

Se consumă și germenii, germenul de schinduf fiind considerat un superaliment, acesta fiind folosit drept condiment în salate, sosuri, pizza, paste sau supe.

Denumiri pentru Schinduf

Schinduful (Trigonella foenum-graecum) mai este cunoscut și sub denumirile fân grecesc, sfindoc sau molotru.
Limba Engleză: fenugreek

WikiPedia: » Schinduf

 

Lasă un comentariu

Adresa ta email nu va fi publicată.