Ceapa Cloute

Folosim Ceapa Cloute pentru aromatizarea preparatelor

Ce este ceapa Cloute?

Ceapa Cloute este o tehnică de intensificare a aromelor, similară cu ceapa Pique. Dacă la ceapa Pique utilizăm și 1-2 frunze de dafin, ceapa Cloute folosește doar ceapă și cuișoare.

Ceapa Cloute, pe scurt

Pentru aromatizarea sosurilor și a supelor stoc, decojim o ceapă albă sau galbenă, îi tăiem capetele iar apoi înfigem în ea 6 cuișoare. Adăugăm ceapa astfel pregătită în fiertura noastră și o lăsăm să se gătească până când ceapa se înmoaie un pic.

Dacă dorim arome mai intense, o putem lăsa până când terminăm de gătit preparatul respectiv. De asemenea, putem să lăsăm ceapa la infuzat în fiertură doar puțin, 10 secunde (în lichidul adus la punctul de fierbere). După gustul fiecăruia.

Cuișoarele se înfig în ceapă pentru a le putea mai scoate mai ușor din fiertură.

Pregătirea cepei Cloute

Ceapă Cloute

Tehnică de gătit constând în intensificarea gustului sosurilor prin utilizarea unei cepe și a câtorva cuișoare. Adaugă un gust grozav în doar câteva minute.
5 din 2 voturi
Pregătire1 minut
Gătire5 minute
Durată totală6 minute
Porții 1
Calorii (Porție) 16,84kcal

Echipament

Cuțit
Cratiță

Ingrediente
  

  • 1 buc. Ceapă galbenă
  • 6 buc. Cuișoare

Pas cu pas
 

  • Decojim ceapa galbenă (sau albă) și îndepărtam capetele acesteia;
    1 buc. Ceapă galbenă
    Pregătirea cepei
  • Înfigem cuișoarele în ceapă, de jur-împrejurul acesteia;
    6 buc. Cuișoare
    Înfigerea cuișoarelor
  • Adăugăm ceapa în fiertura pe care o pregătim și o lăsăm până se înmoaie. Când suntem gata să trecem la următorul pas al rețetei pe care o pregătim, scoatem ceapa cu tot cu cuișoare.

Sfaturi

Cuișoare: În cazul în care rețeta respectivă nu specifică altceva, folosim 2-3 cuișoare pentru jumătate de ceapă sau până la 6 cuișoare pentru o ceapă întreagă. Sunt foarte aromate, așa că trebuie să le folosim cu atenție.

Notițele mele

Click pe text pentru a edita notițele private

Nutriție

Porție: 1 buc. | Calorii: 16.84 kcal (1%) | Carbohidrați: 4.02 g (2%) | Proteine: 0.37 g (1%) | Grăsimi: 0.78 g (1%) | Grăsimi saturate: 0.24 g (1%) | Sodiu: 16.66 mg (1%) | Potasiu: 62.66 mg (3%) | Fibre: 2.05 g (7%) | Zahăr: 0.18 g | Vit. A: 9.62 μg (1%) | Vit. C: 0.08 mg | Calciu: 38.15 mg (5%) | Fier: 0.71 mg (5%) | Magneziu: 15.64 mg (4%) | Sare: 0.04 g (1%)
Procentul din VNR a fost calculat pentru o dietă de 2000 kcal.
Informații nutriționale pentru 1 porție.
Cuvinte cheie Bază, Savoare, Sos, Supă stoc
Tehnică Aromatizare
Ai încercat rețeta?Spune-ne părerea ta!

Alte tehnici de aromatizare folosite în diverse situații sunt Ceapa Pique, Ceapa Brûlé, Buchetul Garni sau Pachețelul cu Condimente.

Lasă un comentariu

Adresa ta email nu va fi publicată.

Câte stele acorzi?